De Gamble Feature, staat ook wel bekend als de “Gokfunctie” of “Risk Feature”. Deze feature is een extra functie die beschikbaar is op sommige gokkasten. De functie geeft spelers de mogelijkheid om hun winsten te verhogen. Dat gebeurt door te gokken op de uitkomst van een spel of een gebeurtenis.

Verschillende varianten

De Gamble Feature kan in verschillende vormen voorkomen. De meest voorkomende vorm is de kaartgokfunctie. Na het behalen van een winnende combinatie wordt de speler gevraagd om de kleur of het symbool van een omgekeerde kaart te raden. Als de speler de kleur goed raadt, wordt de winst verdubbeld. Als de speler het symbool raadt, wordt de winst verviervoudigd. Als de speler echter fout raadt, verliest hij zijn winst en keert terug naar het hoofdspel.

Sommige gokkasten bieden ook andere varianten van de Gamble Feature, zoals de trapsgewijze gokfunctie. Waarbij spelers kunnen kiezen uit meerdere niveaus van winstvermenigvuldigers. Of de muntflipfunctie, waarbij spelers moeten gokken op welke kant van een muntstuk zal vallen.

Voorbeelden

Dit zijn vijf voorbeelden van fruitautomaten die een Gamble Functie hebben:

 1. Book of Ra Deluxe: Dit is een populaire fruitmachine van Novomatic met een Egyptisch thema. Na het behalen van een winnende combinatie, kunnen spelers de Gamble Feature activeren en proberen om hun winst te verdubbelen door de kleur van een omgekeerde kaart te raden.

  Gamble Feature bij de Book of Ra gokkast

 2. Mega Moolah: Dit is een progressieve jackpot gokkast van Microgaming met een safari-thema. Na het behalen van een winnende combinatie, kun je de Gamble Feature unlocken en proberen om je winst te verdubbelen of verviervoudigen door de kleur of het symbool van een omgekeerde kaart te raden.

  Inzetten bij de Mega Moolah

 3. Gonzo’s Quest: Dit is een populaire gokkast van NetEnt met een leuk avontuurlijk thema. Na het behalen van een winnende combinatie, kunnen spelers de Gamble Feature activeren en proberen om hun winst te verdubbelen door te gokken op de uitkomst van een muntflip.

  Oplopende winst bij de Avalanches Feature op Gonzo’s Quest

 4. Extra Chilli: Dit is een gokautomaat van Big Time Gaming met een Mexicaans thema. Na het behalen van een winnende combinatie, kunnen spelers met de Gamble Feature proberen om hun winst te verhogen door te kiezen uit meerdere niveaus van winstvermenigvuldigers.
 5. Fruit Zen: Dit is een gokkast van Betsoft met een erg fris en fruitig thema. Na het behalen van een winnende combo, kunnen spelers de Gamble Feature activeren en proberen om de behaalde winst te verdubbelen door de kleur van een omgekeerde kaart te raden.

Let op!

Hoewel de Gamble Feature spelers de kans geeft om hun winsten te verhogen, moet je er rekening mee houden dat het ook risicovol kan zijn. Als een speler fout raadt, verliest hij niet alleen de winst. Hij kan ook al zijn inzetten verliezen. Daarom is het belangrijk om de Gamble Feature alleen te gebruiken met mate en verantwoordelijkheid.

© Copyright 2023 - Fruit-Machines.nl